Masters

Dutch Open Masters 2022 – terugblik eerste twee dagen!

20 november 2022 4 Minuten leestijd

Dit weekend, 18 tot en met 20 november, staat Victoria Rotterdam in het teken van The Dutch Open Masters! Dit evenement is er voor nationale en internationale Master squashers. Met 63 deelnemers uit verschillende landen zijn afgereisd naar Nederland om er met elkaar een succes van te maken.

Terugblik op de eerste twee dagen

De balans wordt opgemaakt na de eerste twee toernooidagen.  En de Nederlanders presteren goed!

In de samengevoegde mannencategorie 35+ en 40+ staat onze nummer 1 geplaatste Viktor Marree in de finale! De weg naar de finale was redelijk gemakkelijk voor Marree. Hij wist van landgenoot Ivar Rietbergen en de Colombiaanse Ricardo Arias te winnen, beide met 3-0. In de grote finale, die vandaag om 14:10 wordt gespeeld, is zijn tegenstander is de Finse Janne Koskelin. Succes!

In de categorie 45+ voor mannen mag Marciano Dos Ramos [3] vandaag in zijn laatste wedstrijd strijden voor het brons. Dos Ramos heeft tot nu toe een goed toernooi neergezet met mooie wedstrijden en bijna een winst op de nummer 2, Jaroslwa Terlecki, gepakt. Met een 2-0 voorsprong wist de Poolse Terlecki terug te komen tot 2-2. In game nummer 5 ging Dos Ramos strijdend ten onder. De tegenstander voor Dos Ramos vandaag voor het brons is de Duitste Sebastian Arenas Y Casal. Zet hem op!

Er was nog een Nederlander in deze categorie, namelijk Anthony Warnaars. Voor Warnaars is het een wat lastiger toernooi. Helaas zit er nog geen winstpartij in, maar dat kan vandaag nog veranderen. De laatste wedstrijd voor Warnaars is om 12:10 tegen de Italiaanse Raffaele Monzillo. Op naar de overwinning!

En nog een Nederlandse finalist! In de categorie mannen 50+ squasht Alex Kramer om het goud tegen de Duitse Frank Günther. Kramer werd overtuigend eerste in zijn poule met 4 gewonnen wedstrijden en maar één game verloren. Zet deze lijn ook door in de finale!

Eddy Groenewold wist in de poule fase 2 wedstrijden te winnen en 2 wedstrijden te verliezen. Hiermee behaalde hij een mooie derde plek. Dit betekent voor het verloop van het toernooi dat Groenewold vandaag mag spelen voor plek 5/6. Ook zijn tegenstander komt uit Duitsland, namelijk Til Bubenzer.

Om plek 9/10 strijden De Nederlandse Marco Plokker en Rfp Scheele. Voor beiden was het een wat zwaarder toernooi. Scheele en Plokker werden laatste in beide poules met nog geen winst op zak. Maar daar komt vandaag verandering in! Wie zal de eerste overwinning pakken? Succes beiden!

Ronald Permentier [2] bereikt de finale in de mannen 55+ categorie! Zijn tegenstander is de Engelse Matthew Theodoris [1]. Beide heren hebben in de eerste ronde een bye gehad en hebben de weg van het toernooi verder met 3-0 gewonnen. Het belooft dus een spannende finale te worden. Vandaag om 12:10 start de finale.

Nederlanders Nico Gerritsen en Mart Juijn spelen voor plek 7/8 vandaag. Juijn zijn eerste wedstrijd in het hoofdschema werd gelijk een pittige wedstrijd tegen de Duitse Frank Pirkl. Maar na een wedstrijd van 38 minuten wist Juijn in 3-2 de overwinning te boeken. Nico Gerrits won daarentegen overtuigend zijn eerste wedstrijd. Dit belooft een leuke wedstrijd te worden!

Alfred Basters speelt vandaag voor de ‘plate’, plek nummer 9. Zuiderbuur Peter Eade is zijn tegenstander. En Fer van der Does is 13e geworden op de Dutch Open Masters 2022. Met een overwinning op Richard Advocaat in de laatste wedstrijd op dit toernooi, mag hij deze plek op zijn naam schrijven 😊.

De mannen 60+ categorie bestond uit een poule van 6 spelers, waarvan 3 Nederlanders: Felix Barenholz, Mike Remezond en Joachim Wolff. Felix Barenholz [2] speelt vandaag zijn laatste wedstrijd tegen LIuis Suarez [1] en dit is in de poule ook nog een daadwerkelijke finale. Beide heren staan op 4 gewonnen wedstrijden en beide nog geen game weggegeven. Oftewel, een echte finale! Vandaag om 11:30.

Remezond en Wolff staan nu plek 5 en 6 in poule. Remezond heeft één overwinning op zijn naam staan en Wolff nog geen, maar ook daar kan de laatste wedstrijd die zij spelen verandering in brengen. Remezond mag het opnemen tegen Henning Beckmann, Duitsland. En Wolff zijn tegenstander is Adrian Cruse ook afkomstig uit Duitsland.

In de laatste categorie, heren 70+, is de einduitslag bekend. De 3 spelers Jaime Gregoir (Frankrijk), Keith Derham (Engeland) en De Nederlandse Paul Turken waren deze zondagochtend vroeg klaar. Turken mocht de laatste wedstrijd spelen tegen Derham voor het zilver. Helaas trok Turken aan het kortste eind in de laaste game, waardoor de winst met 3-2 voor Derham is. Hiermee is de eindstand alsvolgt: goud voor Gregoire, zilver voor Derham en brons voor Turken. Gefeliciteerd!

Voor de dames is The Dutch Open Masters een erg mager toernooi. De Nederlandse Karin Thiel en de Duiste Alexandra Barthel zijn de fanatiekelingen. Zij hebben nog geen wedstrijd gespeeld, maar daar komt vandaag verandering in. Om 10:50 spelen zij direct de finale tegen elkaar. Lets go!

Squash Bond Nederland wenst iedereen vandaag veel plezier en succes toe met het spelen van de laatste wedstrijden! Het volledige programma en alle uitslagen vind je hier!

 

Masters Masters Wedstrijdsport ESF