Masters

Dit zijn de NK Masters van 2022!

28 november 2022 4 Minuten leestijd

Afgelopen weekend, 26 en 27 november ’22, vond het NK Masters 2022 samen met het NK Jeugd -23 plaats. Er stapten zo’n 70 squashers het centrum van MeerSquash Hoofddorp binnen die allemaal voor de winst gingen, maar ook plezier uitstraalden op de baan. Weten de Master kampioenen van 2021 de titel te prolongeren? Lees snel verder!

Categorie Heren 35+ - 40+
Er zijn dit toernooi meerdere categorieën samengevoegd, waarvan deze herencategorie er één is. De winnaar van deze totale categorie is Daniel Lagewaard! En met geen een game verloren wist Lagewaard zijn titel vanuit 2021 ook mee te nemen naar 2022. Zijn medefinalist was Jordan Bish heeft daardoor een prachtige tweede plek bemachtigd. De strijd om het brons ging tussen Bas Hunting en Loic Fresne. Met een overtuigende 3-0 winst mocht Hunting de derde plek op zijn naam zetten.

Categorie Heren 45+
Vorig jaar wist Jeroen Mansvelders de tweede plek te bemachtigen, dus dit jaar kan er alleen maar goud worden behaald. En dat is gelukt! Met een zeer overtuigende winst op Joost Leeuwesteijn, mag Mansvelders zijn de titel van 45+ op zijn naam schrijven! Titels prolongeren hoeft natuurlijk niet alleen maar goud te zijn, dat kan ook voor zilver of brons zijn. Hakan Turkmenilli heeft door met 3-2, en in de vijfde game 12-10, te winnen van Ronne Mairuhu zijn derde plek uit 2021 dit jaar geëvenaard!

Categorie Dames 35+ - 40+ - 45+
In deze dames categorie hebben we zelfs drie groepen samengevoegd. De dames Susanne Lange, Mijnie de Graaf, Marije van der Jagt en Prescilla Roos speelden in een poule. En dit heeft voor een spannende uitslag gezorgd… Lange, van der Jagt en Roos hebben alle drie 2 wedstrijden gewonnen en 1 verloren, maar doordat Lange maar drie games heeft verloren in dit toernooi is zij de nummer 1 van het NK Masters Dames 35+ - 40+ - 45+! Van der Jagt is de nummer 2 en Roos de nummer 3.

Categorie Heren 50+
Deze herenpoule van 4, Arjan Janssen, Marco Plokker, Urbano Farro en Jos Al, gingen de strijd aan met elkaar om de Nederlandse titel van de Heren 50+. Op plek 3 is Jos Al geeindigd die in zijn poule één wedstrijd wist te winnen. Urbano Farrowist twee wedstrijden op zijn naam te schrijven en verdiende daarmee de tweede plek. Plek 1, De Nederlands Kampioen Heren 50+, is voor Arjan Janssen. Janssen wist van iedereen te winnen en maar één game te verliezen dit toernooi. Gefeliciteerd!

Categorie Heren 55+
De 55+ categorie is verdeeld over twee poules en vervolgens spelen de nummers 1 tegen elkaar de beslissende wedstrijd om het goud. De nummers 2 van de poule voor brons en zo verder. The golden finale ging tussen Ronald Permentier en Eric Smit. Beide heren hebben in de poulefase één game verloren. In het bijzijn van trouwe supporter en dochter wist Permentier te winnen! 11-9, 11-9, 11-9 e kan hier spreken van een stabiele en spannende finale. Omdat Permentier deze titel op zijn naam mag schrijven, ontving hij ook de wisselbeker het kanon. Walter Schreefel speelde voor het brons tegen Nico Gerristen en na een mooie wedstrijd was de winst voor Schreefel.

Categorie Dames 50+ - 55+
Een damespoule van vijf bestaande uit Nadia Sarphatie- Saidi, Segrun Monsma, Corina Horvers, Karin Veen en Angelique Seerden. Sarphatie-Saidi mocht alle vier de wedstrijden met winst op haar naam schrijven en daarmee ook de titel Nederlands Kampioen! Het zilver is voor Segrun Monsma met drie winstpartijen en Corina Horvers heeft brons behaald door twee wedstrijden te winnen en twee te verliezen.

Categorie 60+
Na een spannende halve finale tussen Piet Nijman en Ron Leitch wist Nijman in 3-2 de finale te bereiken. Hij stond tegenover trouwe Masterspeler Felix Barenholz die in 3-0 van Jan Dogger wist te winnen. Vorig jaar ging Barenholz er met het zilver naar huis, dus the next step was goud. Met een voorsprong voor Barenholz van 1-0 kwam er een spannende tweede game, maar glipte net (12-10) uit de handen van Nijman. Met 2-0 ging Barenholz ook volle overtuiging de derde game in en trok deze ook naar zich toe. Het goud is voor Felix Barenholz! Zilver staat op de naam van Piet Nijman en het brons is voor Ron Leitch die in een mooie wedstrijd van Jan Dogger met 3-1 te winnen.

Categorie 65+ - 70+ - 75+
Deze heren speelden het gehele toernooi ook in één poule bestaande uit vijf heren. Ad Heskes is de ultieme Master van deze categorie. Vier gewonnen wedstrijden en geen game weggegeven mag hij zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. De nummer twee geplaatste Toon Hendriks vervulde ook zijn plaatsing en ging met het zilver naar huis. Door twee wedstrijden te winnen en twee te verliezen is Keith Flanigan de nummer drie en is het brons voor hem!

Foto’s
Er zijn foto’s gemaakt door Toon Hendriks van Toon Hendriks Fotografie en Paul Dentz. De foto’s van Paul zijn via deze link terug te vinden. De foto’s van Toon Hendriks zijn hier te vinden.

SBN en Meersquash danken alle deelnemers voor hun enthousiasme, gezelligheid en deelname. Gefeliciteerd met jullie titels en tot volgend jaar!

Masters Masters Wedstrijdsport Toernooi