NLTeam

Vacature | Heren bondscoach Squash Bond Nederland

31 oktober 2022 4 Minuten leestijd

Squash Bond Nederland heeft een nieuwe vacature, word jij de nieuwe heren bondscoach van SBN?

SBN (Squash Bond Nederland) is hét startpunt en kenniscentrum voor iedereen die iets te maken heeft met de Squashsport in Nederland. SBN is verantwoordelijk voor de kwaliteit, de ontwikkeling en organisatie van de gehele squashsport in Nederland. Samen groeien met squash, dat is ons doel. SBN doet dit o.a. door zich in te zetten op het gebied van top- en wedstrijdsport, opleidingen, ondersteuning aan squashcentra en verenigingen. We ontwikkelen producten en diensten en we organiseren diverse soorten (top)evenementen. 
Situatieschets

SBN is na het vertrek van bondscoach Ken Flynn op zoek naar een opvolger in de functie van herenbondscoach. Squash Bond Nederland is op het mondiale mannenniveau enige jaren afgezakt naar de tweede divisie van de Europese Team kampioenschappen. De ambitie van Squash Bond Nederland is om in 2026 weer terug te zijn op het hoogste niveau op Europees niveau. Daarbij heeft SBN een beleid ingezet waarbij de succesvolle junioren gefaseerd worden ingepast in het nationale seniorenteam.

Wat vragen wij van jou? 

Je bent een trainer/coach met organisatorische, verbindende en sporttechnische vaardigheden. Als persoon ben je proactief, ondernemend, communicatief vaardig en beschik je over verbindende capaciteiten. Je beschikt over ervaring in het begeleiden van jonge sporters en ziet het als een uitdaging om deze groep steeds verder uit te breiden. 

Je focus ligt op het begeleiden en opleiden van squashers met de ambitie en potentie om in 2026 het mondiale podium te halen van de eerste divisie van het Europees Kampioenschap. Vanuit het juniorenprogramma zorg jij ervoor dat deze sporters de overstap kunnen maken naar een topsport carrière. Jij kan als bondscoach een belangrijke schakel zijn in hun leertraject en kan daarin optreden als adviseur, de rol als bondscoach is immers beperkt maar toch weet je met weinig middelen een meerwaarde te bieden. Je haalt energie uit het werken met topsporters, betrokken experts en coaches. Je bent in staat een positief klimaat te creëren met een balans tussen persoonlijke ontwikkeling en sport.

Ons wensenlijstje – profiel bondscoach

Op basis van de bovenstaande situatie is ervoor gekozen om opzoek te gaan naar een bondscoach met het onderstaande profiel. 

  • Gediplomeerd squashcoach;
  • Woonachtig in Nederland (i.v.m. organiseren selectietrainingen);
  • Minimaal 8 jaar ervaring in het coaching vak;
  • Affiniteit met juniorenspelers en het ontwikkelen van junioren is een pré;
  • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van junioren naar senior niveau.
     

Wat ga je doen?

Je verzorgt de nationale selectietrainingen voor de seniorenselectie op de aangewezen locaties. Daarnaast ben je afhankelijk van financiële mogelijkheden incidenteel aanwezig bij internationale juniorenevenementen ter ondersteuning van de technische staf. Je werkt samen met de technische staf en de directeur aan het topsportbeleid en geeft daarbij waardevolle input voor de ontwikkeling van topsquash in Nederland. Tevens ben je ook verantwoordelijk voor de selectieprocedures van de Europese teamkampioenschappen waarbij jij de leiding hebt over de herenploeg. 

Wat bieden wij jou?

SBN heeft geen ondersteuning vanuit NOC*NSF t.a.v. topsport en heeft een bescheiden budget. Daarom stelt SBN een bondscoach aan op zzp-basis waarbij wordt gewerkt met dagvergoedingen op basis van de nationale selectietrainingen en de Europese Kampioenschappen.

Enthousiast geworden?

Dan zouden we het leuk vinden als je solliciteert! We ontvangen graag je motivatie waarom jij de beste kandidaat bent en waarom je binnen het gestelde profiel past. Daarnaast ontvangen we graag jouw cv om te zien welke ervaring je al hebt opgedaan. Kijk ook nog even op onze site www.squash.nl voor meer informatie over onze organisatie. 

Mocht je meer informatie willen over de vacature of de organisatie dan kan je hierover contact opnemen met de directeur van SBN, Tom Lucas te bereiken op 06- 23 25 90 49. Je sollicitatie en motivatie kan je sturen aan directie@squashbond.nl.

 
SBN stelt zich bij het vinden van de juiste kandidaat het doel om een nieuwe bondscoach aan te stellen per 1 januari 2023. De vacature staat open zolang er geen bondscoach gevonden is. 

NLTeam Topsport & Talent ontwikkeling