Overig

"Road to the Pyramids": Nederlands team naar WK squash voor studenten!

02 oktober 2022 4 Minuten leestijd

Studentensquash ligt aan de basis van squashend Nederland. Bijna iedereen pakt het spel op in zijn of haar studententijd. Het is daarom belangrijk voor de toekomst van onze sport dat veel studenten squashen.

In samenwerking met de Squashbond wil het Nederlands WK studententeam squash voor studenten promoten en meer evenementen voor studenten gaan organiseren. Met onze deelname aan de WK willen wij studentensquash onder de aandacht brengen binnen de de Nederlandse squashwereld.
 

Wie zijn wij?

Wij zijn 5 Nederlandse selectiespelers die zijn geselecteerd voor het WK squash voor studenten in Giza, Egypte. Wij zullen ons hieronder voorstellen:

Fleur Maas:
Fleur is 20 jaar en derdejaars geneeskundestudent bij de Erasmus universiteit in Rotterdam. Op dit moment is Fleur de regerend Nederlands kampioene squash!

Megan van Drongelen:

Megan is 23 jaar en heeft afgelopen zomer haar master International Business Development aan de universiteit van Birmingham afgerond. Megan maakt deel uit van de Nederlandse selectie en zat in het Nederlandse damesteam dat in 2022 brons haalde bij de Europese kampioenschappen in Eindhoven.

Sebastiaan Hofman:

Sebastiaan is 19 jaar en is net begonnen met de bachelor commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sebastiaan is meervoudig Nederlands kampioen in de jeugd en maakt deel uit van de Nederlandse selectie.

Romeo Marino:

Romeo is 19 jaar en is net begonnen met de bachelor commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Romeo heeft in het verleden deel uitgemaakt van Nederlands team afvaardigingen naar de Europese jeugdkampioenschappen en zit in de Nederlandse selectie.

Frank Goossens:

Frank is 23 jaar en is na het afronden van de bachelor Rechtsgeleerdheid gestart met de Master of Logic bij de Universiteit van Amsterdam. Frank is voormalig Nederlands kampioen in de jeugd en maakt deel uit van de Nederlandse selectie.

Portretfoto's WK Studenten

WK squash studenten?

Het WK squash voor studenten vindt één keer in de twee jaar plaats en is een toernooi van het hoogste niveau in de wereld voor spelers tussen de 18-25 jaar die naast professioneel squashen ook studeren. De afgelopen edities hebben meerdere top 100 spelers deelgenomen en winnaars uit het verleden zijn wereldkampioenen Ramy Ashour, Thierry Lincou en Raneem El Weilily. Het toernooi is daarom een uniek evenement voor spelers tot 25 jaar als vervolg op de junioren toernooien om de volgende stappen te zetten in hun ontwikkeling als squasher.

Wat is ons plan?

Met onze WK deelname willen wij, zoals gezegd, studentensquash promoten, maar hier stopt onze missie niet. We willen meer evenementen specifiek voor studenten gaan organiseren, zodat het aantrekkelijker wordt voor meer studenten om te gaan squashen en aan competities deel te gaan nemen. Daarom willen we onder andere onderzoeken of het mogelijk is om een competitie tussen de verschillende studentensquashverenigingen te organiseren waar gezelligheid voorop staat.

Daarnaast willen wij minimaal één keer per jaar echt groots uitpakken met een squashfestival. Het squashfestival moet  het grootste studentensquash evenement van het jaar worden met zoveel mogelijk deelnemers van alle niveaus.

Het eerste squashfestival staat zelfs al op de planning! Dit  zal op 15 oktober tijdens wereldsquashdag worden georganiseerd in Utrecht. Het festival is een teamtoernooi dat ’s avonds feestelijk wordt afgesloten. Kortom het perfecte squashtoernooi voor studenten 😊Klik hier voor meer informatie!

Hoe kan jij helpen?

Zoals iedereen weet, hebben studenten niet veel geld . Om deelname aan de WK en de organisatie van evenementen mogelijk te maken, hebben wij steun nodig. Wij hebben verschillende steunpakketten ontworpen zodat jij ons kan helpen bij onze Road to the Pyramids:

 

Brons:
Word voor voor 50 euro “studiemaatje” en wij verzorgen, een clinic tijdens de wereldsquashdag, een nieuwsbrief en het toernooiverslag van de WK studenten!
Zilver:
Word voor 500 euro “mentor” en wij zullen, uw logo op onze toernooikleding laten zetten, de nieuwsbrief en het toernooiverslag met u delen!
Goud:
Word voor 750 euro “professor” en wij zullen, een privé clinic verzorgen met minimaal 2 spelers uit ons team, uw logo op onze toernooikleding laten zetten, de nieuwsbrief en het toernooiverslag met u delen!
*Een vrijwillige bijdrage is ook altijd mogelijk!

 

De bijdrage kan worden overgemaakt naar NL 27 ABNA 0429799314 met ontvanger Squash Bond Nederland en als vermelding: WK studenten - Donatie/Brons/Zilver/Goud. Stuur na het overmaken een e-mail naar RoadToThePyramids@gmail.com ter bevestiging van jouw rol als “studiemaatje”, “mentor” of “professor”en dan zullen wij verder contact opnemen m.b.t. de wereldsquashdag clinic/shirtsponsoring/privé clinic.

Met sportieve groet,

Het Road to the Pyramids team,

Fleur, Megan, Sebastiaan, Romeo en Frank

WK Studenten pakketten
Overig Topsport & Talent ontwikkeling