Wedstrijdsport

Eerste editie Dunlop Regio Tour is een feit!

19 oktober 2022 3 Minuten leestijd

Op 8 oktober 2022 heeft de eerste editie van de Dunlop Regio Tour plaats gevonden! Wat voorheen de Dunlop Squash Circuit was, heet nu de Dunlop Regio Tour. Deze tour is op een aantal punten gewijzigd om zo in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van squashend Nederland. Wat het format inhoudt, kan je hier teruglezen.

23 squashers deden mee aan de eerste editie in Zwolle. Zij hebben zich ingeschreven in één categorie en worden op basis van de persoonlijke speelsterktes ingedeeld in verschillende velden van 8 personen. Zo bestond de Heren-categorie uit 3 velden en de Dames-categorie uit 1 veld.

Heren veld 1
Bij de 8 spelers in veld 1 bestond de finale uit Hernan Gaudi tegen Lukas van der Sluis. Voorafgaand hebben deze twee heren spannende halve finales doorstaan. Hernan nam het op tegen Ivar van Asten en wist de winst binnen te halen met 11-9 en 13-11. En Lukas nam het op tegen Christophe Keteleer en veroverde een finaleplek met 2-1 (12-10, 4-11 en 11-7).

De eerste twee rondes worden de wedstrijden best of 3 gespeeld, maar de finales worden wel best of 5 gespeeld. En dat zorgde voor een echte finale tussen Hernan en Lukas. Maar liefst 5 games werden er gespeeld in het voordeel van Hernan. Hij wist de hoogste podiumplek te bemachtigen met 3-2 (8-11, 11-4, 11-9, 8-11 en 11-7) en ontving daarmee een prachtig Dunlop racket! Het brons ging naar Christophe toe die met 3-1 van Ivar wist te winnen.

Heren veld 2
Ook dit veld bestond uit 8 spelers. De finale ging tussen Frans Koop en Caspar Jansen. In de halve finale wist Caspar te winnen van Peter Boender met 2-0 en Frans versloeg Robert Pieters met 2-1. Casper wist het gehele toernooi nog geen tegengame te krijgen en zijn plan heeft hij doorgetrokken in de finale. Deze wist Caspar met volle overtuiging te winnen van Frans (11-4, 11-8 en 11-4).

Om de 3/4 plek werd gestreden tussen Robert en Peter. Met 3-0, 11-3, 11-6 en 11-6 wist Pieter de derde plek prijs van Dunlop binnen te halen!

Heren veld 3
De heren van veld 3, Milan van der Meer, Sem Winter en Eduard Helsloot, vormden een poule van 3. Zij speelden vanaf het begin een best of 5 toernooi. Milan wist het gehele toernooi ook geen game te verliezen en veroverde daarmee de eerste plek in het toernooi. Sem behaalde de tweede plek en het brons is voor Eduard!

Dames veld 1
Dide Renes, Sam Lourens en Liza Renes vormden samen Dames veld 1. Dide wist haar twee wedstrijden overtuigend te winnen en daarmee eerste te worden in de poule. Liza wist van Sam te winnen en daarmee het zilver op haar naam te zetten bij de eerste editie en het brons is voor Sam!

Clinic van Megan van Drongelen
Een side-event van dit toernooitje is dat de deelnemers een clinic krijgen van een Dunlopspeler of -speelster. In Zwolle ontvingen de squashers een clinic van Megan van Drongelen. De 23- jarige TeamNL en Dunlopspeelster heeft iedereen wat bijgeleerd en voornamelijk in het zweet gewerkt 😉.  Bedankt Megan!