Nieuwbouw & Onderhoud

Bouw of verbouwplannen? We helpen je graag een eindje op weg met handboeken, contactadressen en geven je graag enkele tips om jouw squashbaan in topconditie te krijgen en te houden. Zorgvuldig onderhoud van banen is namelijk de beste garantie op een lange levensduur en het voorkomt onnodig hoge kosten.

Nieuwbouw

Indien je beoogt om nieuwe squashbanen aan te leggen komen er een hoop zaken op je af. Welke afmetingen, het glassoort, de verlichting, profiel van de muren en ga zo maar door. Om ervoor te zorgen dat alle (nieuwe) squashbanen aan dezelfde standaarden voldoen, is er sinds 2022 een nationaal Kwaliteitszorgsysteem Sportaccommodaties (afgekort: KZS).

Om dit KZS op een goede manier te laten landen in de sport en daarmee de Squashsport is er een digitale platform gelanceerd waarop alle expertise op het gebied van sportaccommodaties eenvoudig te vinden is voor clubs, gemeenten, adviseurs, aannemers en leveranciers die aan de slag willen met de aanleg, bouw en renovatie van sportgebouwen en squashbanen. Daarin zijn ook voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen met betrekking tot verduurzaming opgenomen, die een steeds grotere rol gaan spelen. 

Alle informatie met betrekking tot de realisatie, exploitatie en renovatie van veilige en duurzame sportaccommodaties is centraal te vinden op het platform sportinfrastructuur.

 

Onderhoud

Regulier onderhoud aan de banen verhoogt niet alleen de beleving van de squasher(s), ook verkleint het de kans op blessures. 

  • Veeg of stofzuig op regelmatige basis de banen;
  • Zwarte strepen krijg je van de baan gepoetst met schoonmaakmiddel van 'Dubro'
  • Indien je jouw muren weer stralend wit wilt krijgen of wilt laten renoveren, adviseren we je contact met ons op te nemen